Memorialul Lumanarilor Aprinse- 20 mai 2012 Iasi

| |


     Ne apropiem de a treia duminica din mai a anului 2012 cand ARAS Iasi si intreaga  comunitatea ieseana se va alatura altor mii de comunitati din lumea intreaga pentru a comemora pe cei care au murit din cauza HIV/SIDA in cadrul Memorialului International al Lumanarilor Aprinse(wwwarasiasi.ro/memorial, http://www.candlelightmemorial.org/).

     Anul acesta, pe 20 mai, ARAS Iasi organizeaza pentru a XV a oara in Iasi Memorialul Lumanarilor Aprinse incurajand astfel solidaritatea, intelegerea si respectul fata de persoanele seropozitive dar si mobilizarea unei intregi comunitati in vederea tragerii unui semnal de alarma asupra problematicii HIV/SIDA care astazi, chiar daca este considerata a fi o boala cronica, este puternic marcata  de prejudecatile societatii in care traim si de lipsa de informare ce  nu permit persoanelor seropozitive sa aiba sanse egale pe pata muncii, in educatie, acces liber la servicii medicale si sociale etc. 

     Memorialul International al Lumanarilor Aprinse este una dintre cele mai vechi si mai ample campanii de lupta anti SIDA din lume. Din 1983, cand a fost organizata prima manifestatie la San Francisco, Memorialul Lumanarilor Aprinse are loc în fiecare a treia duminică din mai şi este organizat in peste 3000 de comunitati din 115 ţări.
Primul Memorial organizat vreodata in lume poate fi definit ca fiind un act de curaj care a pus bazele tuturor activitatilor de lupta anti SIDA ce au urmat. Luptându-se cu stigmatizarea, pierderea locurilor de muncă, abandonarea de către familii, violență și discriminare, aproximativ 10.000 de persoane și-au reunit forțele și au decis să își recunoasca public statusul lor HIV și să lupte pentru drepturile lor.

     Astfel, memorialul este și astăzi o expresie a curajului, implicării și a luptei continue. În ultimii 29 de ani, în toata lumea au fost organizate memoriale pentru a onora memoria celor care si-au pierdut viaţa din cauza SIDA şi pentru a trezi conştiinţa socială cu privire la problematica HIV.

     Te asteptam duminica, 20 mai, sa iei atitudine si sa te implici si tu alaturi de voluntari, ONG-uri, institutii publice, organizatii private, media, ieseni in general,  in cea mai ampla miscare de lupta anti-SIDA - Memorialul Lumanarilor Aprinse.
     Pentru mai multe detalii intra pe www.arasiasi.ro/memorial si afla cum poti incepe sa fii solidar, sa fii alaturi de familiile celor care au decedat din cauza HIV/SIDA, sa comemorezi vietile celor care au pierdut lupta cu unul din cele mai puternice virusuri din ultimii 30 de ani!

INDRAZNESTE SA FII SOLIDAR!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu